Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 113


Întâlnirea ministrului român al apărării naționale cu omologul polonez


În marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe, care se desfășoară la Luxemburg, marți, 19 aprilie, ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a avut o întâlnire cu omologul polonez, Antoni Marcierewicz.

Agenda de discuții a fost centrată pe intensificarea cooperării bilaterale în domeniul apărării, evoluțiile recente din contextul regional de securitate și pregătirea dimensiunii de apărare a Summit-ului NATO de la Varșovia.

Plecând de la stadiul actual al Parteneriatului Strategic româno-polon, cei doi miniștri au discutat modalități de intensificare a cooperării bilaterale și de implementare a proiectelor cuprinse în Planul de Acțiune pentru punerea în practică a obiectivelor Declarației Comune, în domeniul apărării.

Ministrul Motoc a prezentat inițiativele avute în vedere pentru consolidarea prezenței NATO pe teritoriul național și în regiunea Mării Negre. S-a convenit asupra necesității coordonării pozițiilor celor două state, în contextul Alianței Nord-Atlantice, în vederea asigurării transpunerii eficiente în practică a deciziilor de consolidare a prezenței înaintate aliate pe întregul flanc estic al NATO.

S-a agreat continuarea dialogului bilateral la nivel de directori pentru politică de apărare și în cadrul vizitei ministrului polonez al apărării ce va avea loc în România înainte de Summit-ul NATO de la Varșovia.


Secția Presă