Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 125


Reuniunea directorilor politici din ministerele aliate ale apărării


În zilele de 25 și 26 aprilie, Ministerul Apărării Naționale a organizat, la București, Reuniunea directorilor politici din ministerele aliate ale apărării. Activitatea a fost prezidată de secretarul general adjunct al NATO, ambasadorul Alexander Vershbow, și a avut ca obiectiv discutarea principalelor teme ale agendei de apărare a viitorului summit al NATO de la Varșovia, din 8 și 9 iulie. În marja reuniunii, au avut loc o serie de contacte bilaterale cu delegațiile unor state aliate prezente la București.

Au fost discutate și s-au realizat progrese în coordonarea pozițiilor statelor membre ale NATO pe principalele subiecte de pe agendă - consolidarea posturii de descurajare și apărare a Alianței, modalitățile concrete de realizare a prezenței înaintate aliate pe flancul estic, situația de securitate din regiunea Mării Negre, contracararea amenințărilor hibride și dezvoltarea cooperării NATO-UE în acest domeniu.

Activitatea a constituit o oportunitate pentru prezentarea progreselor realizate de România în implementarea Planului de acțiune pentru creșterea capacității operaționale a Alianței Nord-Atlantice (RAP), precum și a preocupărilor naționale legate de complexitatea evoluțiilor de securitate din flancul estic al NATO, cu accent pe regiunea Mării Negre.


Secția Presă