Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 128


Ceremonia certificării operaționale a sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore din România


În cadrul unei ceremonii organizate joi, 12 mai, de la ora 12.00, la Unitatea de Sprijin Naval de la Deveselu, va avea loc certificarea capacității operaționale a sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore (AAMDS) din România. La acest eveniment vor participa oficialități ale statului român, reprezentanți ai Departamentului american al Apărării, ai Departamentului de Stat al SUA, Forțelor Navale ale SUA dislocate în Europa și din cadrul NATO.

După ceremonie vor exista scurte oportunități de presă și ocazia de a filma exteriorul complexului sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore.

Jurnaliștii care vor participa la ceremonie sunt așteptați joi, 12 mai, la poarta Bazei Deveselu (coordonatele GPS 44°04'36.6"N 24°23'05.6"E), între orele 8.30 și 10.30. Activitățile dedicate presei vor începe la ora 11:00, la Unitatea de Sprijin Naval de la Deveselu.

În plus, va exista posibilitatea unor discuții off-the-record și oficiale despre apărarea antirachetă cu Frank Rose, Asistent al Secretarului de Stat al SUA pentru Controlul Armamentului, Verificare și Conformitate, și cu ambasadorul Douglas Lute, Reprezentant Permanent al SUA la NATO, pe 11 mai, la București. Data și locul desfășurării acestora vor fi comunicate ulterior.

Jurnaliștii interesați să relateze de la ceremonie trebuie să confirme participarea furnizând numele complet (nume de familie și prenume) și datele lor de contact (număr de mobil, adresă de e-mail), numele instituției pe care o reprezintă, numărul pașaportului sau al cărții de identitate, numărul legitimației de presă, numărul de înmatriculare al vehiculelor cu echipamente mobile de transmisie pe satelit (DSNG) prin e-mail, la Ministerului Apărării Naționale, la adresa presamapn@mapn.ro până luni, 9 mai, la ora 12:00.


Secția Presă