Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 130


Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Republicii Irak în România


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit joi, 5 mai, la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul Republicii Irak în România, Hussain Taha Hussan SINJARI.

Cei doi oficiali au discutat, în special, despre posibilitățile de relansare a cooperării bilaterale și pe linia apărării, cu accent pe teme de securitate regională și pe contribuția pe care România o poate acorda la dezvoltarea și modernizarea forțelor armate irakiene. În context, ministrul Motoc a subliniat necesitatea de a se conveni o bază juridică corespunzătoare între Guvernul României și Guvernul Republicii Irak, în vederea consolidării cooperării în domeniul apărării.

Într-o primă etapă, colaborarea ar urma să se axeze pe activități de instruire și formare pe care diverse structuri specializate din România le pot oferi forțelor armate irakiene.

Ministrul Motoc s-a referit, de asemenea, și la posibilitatea dezvoltării cooperării în cadrul parteneriatului NATO-Irak, prin implementarea Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare și, respectiv, participarea României în cadrul Coaliției internaționale împotriva Statului Islamic, sub conducerea Statelor Unite ale Americii.


Secția Presă