Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 147


M.Ap.N. la BSDA 2016


Ministerul Apărării Naționale va participa, cu militari și tehnică, la cea de-a 6-a ediție a „Expoziției internaționale dedicate industriei aeronautice, apărării, securității naționale și securității private - BSDA 2016”, a cărei deschidere va avea loc miercuri, de la ora 9.00, la Complexul expozițional ROMAERO S.A.

La această ediție, care se desfășoară în perioada 18 - 20 mai, aeronave ale Forțelor Aeriene Române - MiG-21 Lancer, C-27 J Spartan, IAR-99 Șoim și IAR-330 Puma SOCAT - vor executa zboruri demonstrative, iar militari ai Direcției Generale de Informații a Apărării vor executa, în prima zi a expoziției, un exercițiu de combatere a terorismului.

În cadrul standurilor special amenajate, Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare și Academia Tehnică Militară, structuri aflate în subordinea și coordonarea Departamentului pentru armamente, vor prezenta demonstratoare tehnologice, prototipuri și ultimele soluții și rezultate obținute de cercetarea științifică militară. Reprezentanți ai Forțelor Terestre, Navale și Aeriene, ai Universității Naționale pentru Apărare „Carol I” și ai Direcției Management Resurse Umane vor prezenta principalele realizări și oferta educațională.

În expoziția statică vor fi expuse avioane din dotarea Forțelor Aeriene, alături de tehnică a Forțelor Terestre și Navale.

Jurnaliștii care doresc să participe la ceremonia de deschidere sunt rugați să se acrediteze la adresa de e-mail bsda@tntexpo.com și vor fi așteptați miercuri, 18 mai, de la ora 8.00, la Complexul expozițional ROMAERO S.A. (Bulevardul Ficusului nr.40, sector 1, București).

Persoană de contact pentru informații suplimentare: locotenent-colonel Cezar Stroe, tel. 0724.814.617 sau 0720.448.105.

x x x

BSDA 2016 reprezintă un bun prilej pentru specialiști de a lua parte la conferințe legate de provocările din industria de apărare și securitate, de a fi la curent cu ultimele tehnologii dezvoltate de România pentru exportul de armament și cu planurile de achiziții ale Ministerului Apărării Naționale, de a afla cum se dezvoltă industria aerospațială sau care este impactul amenințărilor cibernetice în regiunea Mării Negre.

La această ediție vor fi prezenți peste 250 de expozanți din 25 de țări din America, Europa și Asia și nouă delegații militare din Bulgaria, Croația, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Franța, Georgia, Republica Moldova, Thailanda și Turcia.

Pe parcursul expoziției, Ministerul Justiției, prin Administrația Națională a Penitenciarelor, va simula exerciții demonstrative speciale, iar pe 20 mai, Serviciul Român de Informații va organiza a doua conferință de Cybersecuritate Regională.

Un eveniment special va fi prezentarea, în premieră mondială, a Roboscan AERIA, o tehnologie unică în lume, dezvoltată de MB Telecom, pentru a radiografia în câteva minute fuzelajul și aripile unui avion, cu scopul de a identifica orice obiecte de contrabandă sau amenințare aflate la bord sau ascunse în cavitățile tehnice ale avionului. De asemenea, în premieră la BSDA, Bell Helicopter va prezenta un demonstrator al elicopterului de atac AH-1Z „Viper”.

Informații suplimentare referitoare la expoziție pot fi găsite pe site-ul www.bsda.ro.


Secția Presă