Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 149


România - Republica Moldova, dialog în domeniul apărării


În zilele de 16 și 17 mai s-au desfășurat, la București, Dialogul strategic România - Republica Moldova, la nivel de secretari de stat, și Reuniunea Comisiei Mixte România – Republica Moldova în domeniul apărării.

Agenda discuțiilor a inclus subiecte referitoare la cooperarea bilaterală în domeniul apărării, situația de securitate din regiune, precum și aspecte legate de participarea Republicii Moldova la organizații și inițiative de cooperare regională.

Secretarul de stat în M.Ap.N., Ștefan Tinca, a menționat că România va continua să acorde un sprijin activ Republicii Moldova în organizațiile politico-militare internaționale și regionale din care țara noastră face parte.

La rândul său, secretarul de stat Aurel Fondos, a exprimat aprecierea față de susținerea manifestată de România în domeniul dezvoltării capabilităților Armatei Naționale a Republicii Moldova.

De asemenea, cei doi oficiali au reliefat importanța continuării exercițiilor și antrenamentelor comune, inclusiv a instruirii prin simulare.

La finalul discuțiilor, ambele părți au apreciat valoarea adăugată a Comisiei Mixte în domeniul apărării la ansamblul relației bilaterale și au stabilit amplificarea dialogului între cele două ministere în viitor.


Secția Presă