Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 154


Exercițiu NATO de comunicații și informatică, la București


Peste 1000 de militari din 30 de unități și structuri ale Alianței Nord-Atlantice participă, în perioada 22 mai-3 iunie, la exercițiul NATO de comunicații și informatică ”Steadfast Cobalt 2016” (SFCT16), ce se desfășoară la Centrul 48 Comunicații și Informatică Strategice din București.

Ceremonia de deschidere a exercițiului va avea loc duminică, 22 mai, începând cu ora 10.00, la sediul centrului, situat pe Șos București-Ploiești (DN1), km 12,5, sector 1, București.

Jurnaliștii care doresc să asiste la ceremonie trebuie să confirme participarea furnizând numele complet și datele de contact (număr de mobil, adresă de e-mail), numele instituției pe care o reprezintă, numărul pașaportului sau al cărții de identitate, numărul legitimației de presă și numărul de înmatriculare al autovehiculelor și al vehiculelor cu echipamente mobile de transmisie prin satelit (DSNG), până vineri, 20 mai, ora 16.00, la următoarea adresă de e-mail: cci@mapn.ro. Persoană de contact: locotenent-colonel Gabriel Țigăran, 0731808015.

* * *

Exercițiul SFCT16 are ca obiective principale testarea și evaluarea interoperabilității sistemelor de comunicații și informatice, în sprijinul structurii de comandă și forțe ale NATO, angajate într-o operație aliată majoră de apărare colectivă în Estul Europei.

SFCT16 este un exercițiu de certificare a structurilor NATO de comunicații și informatică ce vor face parte din Forța Îmbunătățită de Răspuns a NATO (enhanced NATO Response Force) începând cu anul 2017.


Secția Presă