Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 156


Ziua financiarilor militari


Ziua financiarilor militari a fost sărbătorită vineri, 20 mai, la sediul Universității Naționale de Apărare ”Carol I”, în prezența ministrului apărării naționale, Mihnea Motoc, a șefului Direcției Financiar-Contabilă, generalul de brigadă Florin Jianu, a altor personalități civile și militare din conducerea ministerului și din zona finanțelor publice.

Ministrul Mihnea Motoc i-a felicitat pe specialiștii în finanțe din M.Ap.N. și le-a transmis că evoluțiile, progresul și prioritățile sistemului militar românesc, cum ar fi alinierea structurii Armatei și a managementului resurselor acesteia la cele mai bune practici ale NATO, achiziționarea de echipamente și tehnică critice pentru înzestrarea structurii de forțe și revitalizarea unor sisteme de echipamente și tehnică militară existente, precum și creșterea calității vieții personalului depind direct de calitatea muncii financiarilor militari.

„Evoluțiile actuale la nivel macroeconomic ne obligă la determinare și perseverență în asigurarea resurselor financiare necesare îndeplinirii cu succes a misiunilor ce revin forțelor noastre armate. Nu mai puțin importantă este realizarea bunei gestiuni a resursei financiare alocate apărării, în condițiile în care sarcinile și obiectivele armatei nu au cunoscut și, în mod obiectiv, nu pot cunoaște, diminuări care să nu afecteze securitatea națională”, a mai spus Mihnea Motoc.

* * *

Se împlinesc astăzi 125 de ani de când, la data de 20 mai 1891, prin Înaltul Decret Regal nr. 6625, a fost înființată Direcția a 7-a a Contabilității, Controlului și Pensiilor, ca moment de referință în istoria oștirii române. De-a lungul acestei bogate istorii, structura a avut denumiri diferite – direcția financiară, direcția contabilitate și buget, direcția financiar-contabilă – însă misiunea principală a fost mereu aceeași: gestionarea responsabilă și eficientă a fondurilor armatei și asigurarea nevoilor de finanțare a structurilor militare în vederea îndeplinirii cu succes a misiunilor ce le revin.


Secția Presă