Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 160


Armata României va participa, în premieră, la East European Comic Con 2016


Ministerul Apărării Naționale va participa, în premieră națională, la o convenție de gaming - East European Comic Con 2016, care se va desfășura, în perioada 27-29 mai, la Complexul expozițional Romexpo din București.

Operațiile Speciale vor fi reprezentate de militari ai Brigăzii 6, cu echipamente și tehnică, printre care se va număra un vehicul multirol de mare mobilitate (HMMWV), cunoscut publicului sub numele de Humvee, ce va putea fi admirat în afara zonei standurilor, și de cei ai Statului Major al Forțelor Navale, cu armament specific.

De asemenea, în cadrul standurilor M.Ap.N., vizitatorii vor putea admira o expoziție de machete navale și una de echipament, tehnică militară și uniforme, iar Centrul militar zonal București va prezenta oferta educațională a Armatei României.

x x x

East European Comic Con este cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și nu numai. ESL și Comic Con așteaptă la această ediție, a patra, aproximativ 40.000 de vizitatori. Pe lângă întâlniri cu actori de la Hollywood, vor mai fi organizate o competiție regională de gaming și o zonă destinată jocurilor video în care vor putea fi testate cele mai noi apariții. Vor avea loc, de asemenea, concursuri de cosplay pentru toți cei care doresc să se transforme într-un personaj preferat, concursuri cu întrebări, interacțiuni cu expozanții și cu cei mai importanți creatori de content din mediul online.

Pentru prima oară la East European Comic Con va fi organizată o zonă dedicată jocurilor video din anii 90, ce se va numi Zona Retro. Console funcționale, periferice și calculatoare HC vor putea fi admirate, dar și testate, pe toată durata evenimentului.

Detalii suplimentare despre Comic Con 2016 pot fi obținute la adresa din internet http://www.comic-con.ro/.


Secția Presă