Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 175


Întrevedere cu ministrul bulgar al apărării


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a avut o întrevedere bilaterală cu omologul bulgar, Nikolai Nankov Nencev, în marja Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO.

Discuțiile s-au axat pe temele strategice în perspectiva Summit-ului de la Varșovia, cu accent pe propunerile comune pentru asigurarea unei prezențe aliate înaintate la Marea Neagră. Cei doi miniștri și-au exprimat satisfacția pentru modul în care importanța strategică a regiunii este reflectată în proiectele de documente ce urmează să fie adoptate la această ministerială.

Cei doi demnitari au convenit asupra accelerării acțiunilor de constituire și operaționalizare a brigăzii multinaționale și a structurilor aliate de comandă-control de pe teritoriul României și Bulgariei contribuind astfel la consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare.

Ministrul român al apărării a subliniat necesitatea intensificării consultărilor bilaterale, în perioada imediat următoare, în vederea stabilirii coordonatelor concrete de realizare a unui pachet regional de cooperare întărită între statele aliate riverane Mării Negre, care să constituie fundamentul de consolidare a unei prezențe adaptate a forțelor NATO în regiune.


Secția Presă