Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 188


Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Republicii Polone la București


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit miercuri, 23 iunie, la sediul ministerului, pe Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone la București.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte referitoare la relațiile bilaterale în domeniul apărării, securitatea regională și pregătirea Summit-ului NATO de la Varșovia. Discuțiile dintre cei doi oficiali au oferit ocazia reconfirmării pozițiilor comune ale Poloniei și României cu privire la principalele dosare de problematică euro-atlantică, precum și a sprijinului reciproc în cadrul aliat.

În context, ministrul Motoc a exprimat aprecierea pentru angajamentul Poloniei în cadrul măsurilor de asigurare și descurajare adoptate de NATO pentru Flancul Estic. Acest angajament reprezintă o contribuție substanțială la reconfirmarea, la Varșovia, a coeziunii și unității Alianței.

Pe plan bilateral, a fost reiterat interesul pentru intensificarea cooperării militare dintre cele două țări, oficialii analizând oportunitatea colaborării în domenii de interes comun, cu accent pe instruirea forțelor, apărarea antirachetă și cooperarea tehnico-militară.


Secția Presă