Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 189


Ceremonii dedicate Zilei Drapelului Național


În Piața Tricolorului din București (situată în fața Palatului Cercului Militar Național) va avea loc duminică, 26 iunie, de la ora 9.30, o ceremonie publică de înălțare a Drapelului Național al României.

În cadrul manifestării, organizată de Ministerul Apărării Naționale, Instituția Prefectului Municipiului București și Primăria Capitalei, drapelul va fi adus în piață, va fi binecuvântat de un preot militar și va fi ridicat pe catarg în acordurile Imnului național al României.

Militari ai Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul” vor prezenta un exercițiu de mânuire a armamentului, iar Muzica Reprezentativă a M.Ap.N. va susține un concert de cântece ostășești.

La acest eveniment au fost invitați reprezentanți ai unor instituții civile, militare și religioase, atașați militari străini acreditați la București, militari veterani, răniți și urmașii personalului armatei decedat în acțiuni militare, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere.

Militari din celelalte garnizoane din țară vor participa la ceremoniile publice organizate cu acest prilej de autoritățile publice locale.

Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 și se sărbătorește în fiecare an la data de 26 iunie.


Secția Presă