Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 193


Întrevederea ministrului apărării naționale cu ministrul afacerilor interne și al securității naționale al Republicii Malta


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit joi, 30 iunie, la sediul ministerului, pe Carmelo Abela, ministrul afacerilor interne și al securității naționale al Republicii Malta.

În cadrul întrevederii au fost abordate prioritățile din domeniu ale Președinției malteze a Consiliului Uniunii Europene, din primul semestru al anului 2017. Ministrul român al apărării a exprimat susținerea pentru tratarea echilibrată a riscurilor și amenințărilor la adresa securității europene, atât din regiunea Mării Negre, cât și din zona Mării Mediterane, subliniind totodată importanța strategică a acestora pentru securitatea europeană.

Demnitarul maltez s-a referit pe larg la problematica migrației. În context, cei doi oficiali au apreciat recenta comunicare a Comisei Europene referitoare la Noul Cadru de Parteneriat și cooperare consolidată cu țările terțe privind migrația, promovată în vederea gestionării fenomenului migrației într-un mod durabil și echitabil.


Secția Presă