Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 199


Convocarea anuală a atașaților apărării


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a participat joi, 7 iulie, la Convocarea anuală a atașaților apărării, „Atașatura apărării - Adaptabilitate și competență” la sediul instituției.

Mihnea Motoc a subliniat importanța pe care activitatea atașaților apărării o are pentru asigurarea dialogului permanent și oportun, în plan militar, cu aliații și partenerii României, în actualul context de securitate, cu provocări la adresa securității regionale pe flancurile estic și sudic al Alianței, generate de criza din Ucraina și de arcul de instabilitate din regiunea Orientului Mijlociu și nordul Africii.

„Dinamica actuală a relațiilor internaționale este complexă și consacră un rol tot mai important dimensiunii de apărare pe agenda de politică externă, în susținerea și dezvoltarea unor direcții de acțiune ale statului român. Avem în față provocări pe care este necesar să le soluționăm împreună cu profesionalism, calm și cu o gândire creatoare”, le-a spus ministrul Motoc atașaților români ai apărării.

În perioada 4-8 iulie, Direcția informații militare organizează Convocarea anuală a atașaților români ai apărării. Pe lângă participarea cu forțe la misiuni militare internaționale, M.Ap.N. contribuie la promovarea obiectivelor politicii externe și de securitate ale României prin atașatura apărării, care asigură dimensiunea militară a demersului diplomatic coordonat de MAE.


Secția Presă