Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 200


Participarea ministrului apărării naționale în delegația României la Summit-ul NATO de la Varșovia


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, va face parte din delegația României la Summit-ul NATO de la Varșovia (8-9 iulie 2016) condusă de Președintele Klaus Werner Iohannis.

Ministrul Motoc va participa vineri, 8 iulie, la o cină de lucru a miniștrilor aliați ai apărării, în cadrul căreia se vor aborda modalitățile de implementare a deciziilor NATO destinate consolidării apărării colective și descurajării, cu accent pe realizarea prezenței aliate pe întregul flanc estic al NATO, precum și cadrul de cooperare pentru vecinătatea sudică a Alianței și continuarea sprijinului pentru partenerii NATO.

Sâmbătă, 9 iulie, va avea loc reuniunea miniștrilor aliați ai apărării cu partenerii din cadrul Platformei de Interoperabilitate. Discuțiile vor viza contribuția NATO la eforturile internaționale de gestionare a crizelor și de proiectare a stabilității în vecinătățile estică și sudică, în spiritul abordării cuprinzătoare.

De asemenea, în marja Summit-ului, ministrul român al apărării naționale va avea o serie de întâlniri bilaterale, cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, cu omologul german, Ursula von der Leyen, și cu ministrul apărării al Republicii Moldova, Anatol Șalaru.

Din delegația condusă de Președintele Klaus Werner Iohannis, mai face parte și șeful Statului Major General, general Nicolae-Ionel Ciucă.


Secția Presă