Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 200


Participarea ministrului aprrii naionale n delegaia Romniei la Summit-ul NATO de la Varovia


Ministrul aprrii naionale, Mihnea Motoc, va face parte din delegaia Romniei la Summit-ul NATO de la Varovia (8-9 iulie 2016) condus de Preedintele Klaus Werner Iohannis.

Ministrul Motoc va participa vineri, 8 iulie, la o cin de lucru a minitrilor aliai ai aprrii, n cadrul creia se vor aborda modalitile de implementare a deciziilor NATO destinate consolidrii aprrii colective i descurajrii, cu accent pe realizarea prezenei aliate pe ntregul flanc estic al NATO, precum i cadrul de cooperare pentru vecintatea sudic a Alianei i continuarea sprijinului pentru partenerii NATO.

Smbt, 9 iulie, va avea loc reuniunea minitrilor aliați ai aprrii cu partenerii din cadrul Platformei de Interoperabilitate. Discuiile vor viza contribuia NATO la eforturile internaionale de gestionare a crizelor i de proiectare a stabilitii n vecintile estic i sudic, n spiritul abordrii cuprinztoare.

De asemenea, n marja Summit-ului, ministrul romn al aprrii naionale va avea o serie de ntlniri bilaterale, cu naltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politic de Securitate, Federica Mogherini, cu omologul german, Ursula von der Leyen, i cu ministrul aprrii al Republicii Moldova, Anatol alaru.

Din delegația condus de Preedintele Klaus Werner Iohannis, mai face parte și șeful Statului Major General, general Nicolae-Ionel Ciuc.


Secia Pres