Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 225


Participarea ministrului apărării naționale la festivitățile ocazionate de aniversarea a 25 de ani de la declararea Independenței Ucrainei


La invitația omologului ucrainean, ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, va participa, în zilele de 23 și 24 august, la festivitățile ocazionate de împlinirea a 25 de ani de la declararea independenței Ucrainei.

La activitate au mai confirmat participarea miniștrii apărării din Estonia, Lituania și Republica Moldova, precum și reprezentanți politici și militari din alte state europene.

Evenimentul oferă prilejul țării noastre de a reconfirma sprijinul pentru integritatea teritorială și independența Ucrainei. De asemenea, reprezintă o oportunitate de a discuta modalitățile de îmbunătățire a relațiilor bilaterale în domeniul apărării, în actualul context complex de securitate, inclusiv pe dimensiunea de cooperare în cadrul inițiativelor regionale.

În contactele bilaterale cu oficialii de la Kiev va fi abordat și sprijinul propriu pentru reforma apărării și consolidarea forțelor armate ucrainene, inclusiv în relațiile cu Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană, prin utilizarea eficientă a instrumentelor de parteneriat oferite de cele două organizații.


Secția Presă