Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 225


Participarea ministrului aprrii naionale la festivitile ocazionate de aniversarea a 25 de ani de la declararea Independenei Ucrainei


La invitaia omologului ucrainean, ministrul aprrii naionale, Mihnea Motoc, va participa, n zilele de 23 și 24 august, la festivitile ocazionate de mplinirea a 25 de ani de la declararea independenei Ucrainei.

La activitate au mai confirmat participarea miniștrii aprrii din Estonia, Lituania i Republica Moldova, precum i reprezentani politici i militari din alte state europene.

Evenimentul ofer prilejul țrii noastre de a reconfirma sprijinul pentru integritatea teritorial i independena Ucrainei. De asemenea, reprezint o oportunitate de a discuta modalitile de mbuntire a relaiilor bilaterale n domeniul aprrii, n actualul context complex de securitate, inclusiv pe dimensiunea de cooperare n cadrul iniiativelor regionale.

n contactele bilaterale cu oficialii de la Kiev va fi abordat i sprijinul propriu pentru reforma aprrii i consolidarea forelor armate ucrainene, inclusiv n relaiile cu Alianța Nord-Atlantic i Uniunea European, prin utilizarea eficient a instrumentelor de parteneriat oferite de cele dou organizaii.


Secia Pres