Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 232


Ministrul Mihnea Motoc, la Chișinău


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a participat, sâmbătă, 27 august, la Chișinău, la ceremoniile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței Republicii Moldova.

În Piața Marii Adunări Naționale, ministrul Motoc a depus o jerbă de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și a asistat la Parada militară, în cadrul căreia au defilat și un pluton de militari ai Brigăzii 30 Gardă din București, precum și un detașament format din membri ai asociației de reconstituire istorică "Tradiția Militară", echipați în uniforme ale armatei române din timpul Primului Război Mondial.

Ministrul apărării naționale a purtat convorbiri cu Anatolie Șalaru, ministrul apărării al Republicii Moldova, în cadrul cărora au fost abordate subiecte privind situația de securitate din regiune și perspectivele relațiilor de cooperare.

În acest context, ambele părți au exprimat angajamentul pentru consolidarea relațiilor de colaborare în domeniul apărării, atât în plan bilateral, cât și pe dimensiunile raporturilor Republicii Moldova cu NATO și UE, cei doi oficiali fiind în acord în ceea ce privește obiectivele și viziunea asupra dezvoltării acestor relații.


Secția Presă