Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 241


Ministrul aprrii naionale la Reuniunea ministerial ONU privind participarea la operaiile de meninere a pcii


Ministrul aprrii naionale, Mihnea Motoc, va participa joi, 8 septembrie, la Londra, la Reuniunea miniștrilor aprrii din Organizația Națiunilor Unite, dedicat operaiilor de meninere a pcii, la invitaia secretarului britanic al Aprrii, Michael Fallon, care gzduiete evenimentul n comun cu reprezentanții organizației internaționale i cu cei din rile care au co-organizat Summit-ul din septembrie 2015, de la New York.

n cadrul reuniunii se vor aborda teme de actualitate de pe agenda ONU de meninere a pcii, precum: stadiul implementrii angajamentelor asumate de statele participante la Summit-ul pentru menținerea pcii din 28 septembrie 2015; implementarea rezoluiilor ONU pe tema „Femeile, pacea i securitatea”; msurile necesare pentru eficientizarea operaiilor i misiunilor ONU, nainte i dup dislocare; situaia curent privind msurile de reducere a problemelor legate de exploatarea i abuzurile sexuale n operaii i misiuni; dislocarea rapid a capabilitilor de meninere a pcii.

La acest eveniment sunt invitai minitrii aprrii din statele membre care au anunat pe timpul Summit-ului din septembrie 2015 contribuii suplimentare la efortul ONU de meninere a pcii, precum i ai statelor care au anunat contribuii suplimentare semnificative ulterior. La Summit, Romnia a anunat o contribuie la nivel de observatori, capabiliti de transport aerian i de sprijin de lupt.

Dintre statele aliate, au confirmat participarea minitrii aprrii din Belgia, Canada, Cehia, Croaia, Frana, Grecia, Irlanda, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii și Turcia.


Secia Pres