Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 246


România, invitată la Jocurile Invictus 2017


Ca urmare a dialogului purtat la nivelul ministrului apărării naționale, Mihnea Motoc, respectiv al șefului Statului Major General al Armatei României, generalul Nicolae Ciucă, cu omologii canadieni, România a primit oficial invitația guvernului de la Ottawa de a participa cu o echipă de sportivi paralimpici, militari răniți, veterani ai teatrelor de operații, la ediția 2017 a Jocurilor Invictus.

Ministerul Apărării Naționale a inițiat, astfel, demersurile de confirmare a participării și înscriere a echipei României la ”Invictus 2017” și va desfășura, în perioada următoare, prin Secția Paralimpică a Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București, procedurile pentru selecția componenților echipei de sportivi și definitivarea strategiei de pregătire și antrenament.
* * *

Jocurile Invictus sunt organizate de Fundația cu același nume, patronată de Prințul Harry al Marii Britanii, în scopul de a crește gradul de informare a publicului larg cu privire la problematica veteranilor răniți în teatrele de operații și de a încuraja și sprijini recuperarea fizică și reabilitarea acestora.

Prima ediție a jocurilor, care a avut loc la Londra, în anul 2014, a fost urmată de Invictus 2016, organizată de Statele Unite ale Americii la Orlando, Florida.

Ediția 2017 a jocurilor se va desfășura în perioada 24-30 septembrie la Toronto, Canada și va reuni aproape 600 de sportivi, care se vor întrece în cadrul a 12 discipline sportive.


Secția Presă