Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 247


Pregătirea participării echipei României la Jocurile Invictus 2017


La inițiativa ministrului apărării naționale, Mihnea Motoc, a avut loc, miercuri, 14 septembrie, prima ședință a grupului de lucru condus de generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, în vederea pregătirii participării echipei de sportivi paralimpici a României, militari răniți, veterani ai teatrelor de operații, la ediția 2017 a Jocurilor Invictus.

În cadrul întâlnirii, grupul de lucru, format din reprezentanți ai structurilor din cadrul M.Ap.N. cu atribuții în domeniu, a propus șefului SMG măsuri concrete în vederea constituirii structurii permanente de coordonare a proiectului „Invictus Team Romania – 2017”, stabilirea responsabilităților, calendarului activităților principale, precum și inițierea demersurilor pentru asigurarea resurselor necesare procesului de selecție, antrenament și transport pentru componenții echipei.

Proiectul „Invictus Team Romania – 2017” va fi o ocazie unică de a demonstra societății ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei și solidaritatea umană – valori ce definesc veteranii teatrelor de operații. Tototodată, va contribui la creșterea gradului de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniți și de a încuraja și sprijini recuperarea fizică și reabilitarea acestora.

În cadrul proiectului, vor fi încurajați să participe cât mai mulți veterani, indiferent de tipul de dizabilitate, și care doresc să facă parte din echipă, dar și familiile acestora, care le vor putea fi alături atât pe timpul pregătirii și antrenamentelor, cât și la competiția de anul viitor, din Canada.

Ca proiect de reprezentare națională, „Invictus Team Romania – 2017” va încuraja implicarea și sprijinul cetățenilor, organizațiilor guvernamentale și non-guvernamentale, sau al altor instituții care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei inițiative.


Secția Presă