Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 248


Precizări referitoare la pensiile militare


În ceea ce privește alegațiile apărute în mass-media, legate de posibile evoluții ale cadrului legislativ aplicabil pensiilor militare de stat, Ministerul Apărării Naționale face următoarele precizări:

Conducerea M.Ap.N. susține foarte clar faptul că la nivelul Executivului și al ministerului nu se pune problema niciunui fel de revizuiri a cadrului legislativ aplicabil pensiilor militare de stat, în vigoare de la 1 ianuarie 2016, că nu a existat și nu există vreo asemenea intenție, discuție, inițiativă, ori proiect. Ministerul Apărării Naționale va face tot ce ține de instituție pentru a asigura menținerea condițiilor create prin actuala legislație a pensiilor militare.

În luna martie a acestui an, printr-o scrisoare comună, semnată de ministrul apărării naționale, ministrul afacerilor interne și directorul Serviciului Român de Informații, elaborată în deplin respect al competențelor și rolului legislativului, conducerea Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților a fost informată cu privire la stadiul implementării Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2015, pe care Executivul a inițiat-o și a adoptat-o.

Scrisoarea conținea o serie de analize și argumente în susținerea poziției constante a Guvernului, așa cum e firesc, și prezintă o primă evaluare, la trei luni de la intrarea în vigoare. În perioada menționată, reacțiile din partea beneficiarilor au fost pozitive și semnalele au fost pentru menținerea unui sistem de pensii militare de stat care asigură echilibrul, coerența, dar și tratamentul unitar, just, între toți militarii.


Secția Presă