Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 248


Precizri referitoare la pensiile militare


n ceea ce privete alegaiile aprute n mass-media, legate de posibile evoluii ale cadrului legislativ aplicabil pensiilor militare de stat, Ministerul Aprrii Naionale face urmtoarele precizri:

Conducerea M.Ap.N. susine foarte clar faptul c la nivelul Executivului și al ministerului nu se pune problema niciunui fel de revizuiri a cadrului legislativ aplicabil pensiilor militare de stat, n vigoare de la 1 ianuarie 2016, c nu a existat și nu exist vreo asemenea intenție, discuție, inițiativ, ori proiect. Ministerul Aprrii Naionale va face tot ce ine de instituie pentru a asigura meninerea condiiilor create prin actuala legislaie a pensiilor militare.

n luna martie a acestui an, printr-o scrisoare comun, semnat de ministrul aprrii naionale, ministrul afacerilor interne i directorul Serviciului Romn de Informaii, elaborat n deplin respect al competenelor i rolului legislativului, conducerea Comisiei pentru aprare, ordine public i siguran naional din Camera Deputailor a fost informat cu privire la stadiul implementrii Ordonanei de Urgen a Guvernului nr. 57/2015, pe care Executivul a iniiat-o i a adoptat-o.

Scrisoarea coninea o serie de analize i argumente n susinerea poziiei constante a Guvernului, aa cum e firesc, i prezint o prim evaluare, la trei luni de la intrarea n vigoare. n perioada menionat, reaciile din partea beneficiarilor au fost pozitive i semnalele au fost pentru meninerea unui sistem de pensii militare de stat care asigur echilibrul, coerena, dar i tratamentul unitar, just, ntre toi militarii.


Secia Pres