Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 252


Vizita în România a comandantului Comandamentului Aliat pentru Transformare


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit miercuri, 21 septembrie, la sediul M.Ap.N., pe comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare (ACT), generalul Denis Mercier, aflat în vizită oficială în România.

Cei doi demnitari au discutat despre stadiul implementării măsurilor adoptate de șefii de stat și de guvern la Summit-ul de la Varșovia și contribuția ACT la procesul de dezvoltare a capabilităților militare Aliate. De asemenea, ministrul Motoc a exprimat oficialului NATO aprecierea pentru susținerea proiectelor promovate de țara noastră în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Tot astăzi, generalul Mercier a avut o întrevedere cu șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, care i-a prezentat comandantului ACT prioritățile Armatei României pentru perioada următoare, evoluția situației de securitate din regiunea Mării Negre și participarea militarilor români la misiunile NATO. Totodată, cei doi oficiali au discutat și despre instruirea multinațională, la nivel întrunit, în vederea creșterii nivelului de interoperabilitate între structurile militare ale statelor membre ale NATO și partenere.


Secția Presă