Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 253


Întrevederea ministrului Motoc cu ambasadorul Republicii Portugheze


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit miercuri, 21 septembrie, la sediul instituției, pe ambasadorul Republicii Portugheze în România, João-Bernardo Weinstein.

Discuțiile au fost axate pe cooperarea bilaterală în domeniul apărării, fiind abordate modalități practice de cooperare între România și Portugalia, atât în plan bilateral, cât și în cadrul Alianței Nord-Atlantice și al Uniunii Europene.

Subiecte privind stadiul implementării măsurilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varșovia și Strategia Globală a UE au figurat, de asemenea, pe agenda discuțiilor de la sediul M.Ap.N.

Ministrul Mihnea Motoc a exprimat aprecierea pentru contribuția specialiștilor din Forțele Aeriene Portugheze la pregătirea piloților și personalului tehnic care vor deservi aeronavele F-16 Fighting Falcon din înzestrarea Armatei României.

Dialogul militar bilateral va continua, în perioada următoare fiind programată vizita oficială în România a ministrului portughez al apărării, José Alberto de Azeredo Lopes.


Secția Presă