Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 277


COMUNICAT


Referitor la informațiile apărute în mass-media în legătură cu unele manifestări la bordul fregatei ,,Regina Maria”, Biroul de Presă al M.Ap.N. face următoarele precizări:

Din discuțiile purtate de comandantul Comandamentului Operațional Naval, contraamiral de flotilă Neculai Surlă, cu comandantul navei, căpitan-comandor Valentin Borșaru, a rezultat că în acest moment nava se află în activități specifice de andocare la care participă întregul echipaj.

Există anumite nemulțumiri în rândul militarilor angajați pe bază de contract în legătură cu modificarea indemnizației în valută ce se acordă pe timpul ambarcării la bordul fregatei. La data de 10 mai a.c. a intrat în vigoare H.G. 345/2005, prin care diurna a fost diminuată cu 50 la sută.

La plecarea în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pentru pregătirea navei în vederea aducerii în țară, echipajul a primit ca avans diurna în valută conform reglementărilor legale în vigoare la acea dată, respectiv H.G. 518/1995 și H.G. 1626/2004. Urmează ca, în baza noilor reglementări, regularizarea drepturilor financiare să se facă la revenirea echipajului în țară.Biroul de Presa al M.Ap.N.