Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 266


Întâlnire a ministrului Mihnea Motoc cu directorul executiv al EDA, Jorge Domecq


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit luni, 3 octombrie, la sediul M.Ap.N., pe directorul executiv al Agenției Europene de Apărare (EDA), Jorge Domecq.

Vizita are loc în contextul lansării formale a procesului de reflecție în vederea elaborării Planului de implementare în domeniul securității și apărării a Strategiei globale de politică externă și securitate a Uniunii Europene.

Temele abordate pe parcursul discuțiilor s-au focalizat pe rolul agenției în procesul de implementare a strategiei, cu accent pe dezvoltarea capabilităților, identificarea activităților strategice cheie și pe consolidarea industriei europene de apărare. Au fost discutate și aspecte privind implicarea Ministerului Apărării Naționale în proiectele derulate sub egida EDA.

Pe parcursul întâlnirii, ministrul Mihnea Motoc a subliniat sprijinul României pentru consolidarea Politicii de Securitate și Apărare a UE și pentru un rol activ al agenției în sprijinirea statelor membre pentru dezvoltarea unor capabilități militare robuste. De asemenea, au fost evidențiate proiectele de cooperare multinațională promovate în cadrul inițiativei de dezvoltare și utilizare în comun a capabilităților (Pooling and Sharing).


Secția Presă