
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Echipa României la "Invictus Games Toronto 2017"
Ministrul apãrãrii naționale, Mihnea Motoc, și șeful Statului Major General, general Nicolae Ciucã, vor avea luni, 10 octombrie, de la ora 12.30, la sediul M.Ap.N., o videoteleconferințã cu militarii rãniți în misiuni interne sau internaționale pentru a-i invita sã facã parte din echipa României la "Invictus Games Toronto 2017".
Videoteleconferința se va desfãșura în București și alte cinci garnizoane (Cluj-Napoca - Comandamentul Diviziei 4 Infanterie, Buzãu - Comandamentul Diviziei 2 Infanterie, Brașov - Comandamentul Brigãzii 2 Vânãtori de Munte, Craiova - Comandamentul Brigãzii 2 Infanterie și Constanța - Comandamentul Flotei).
În cadrul proiectului, vor fi încurajaþi sã facã parte din “Invictus Team România” cât mai mulþi militari, indiferent de tipul de dizabilitate pe care o au, dar ºi familiile acestora, care le vor putea fi alãturi atât pe timpul pregãtirii ºi antrenamentelor, cât ºi în timpul competiþiei din Canada.
Conducerea M.Ap.N. va prezenta militarilor rãniți o informare privind conținutul și specificul evenimentului, precum și principalele etape de parcurs în vederea pregãtirii și participãrii la competiție.
Jurnaliștii care vor sã participe la videoteleconferința de la București vor fi așteptați luni, 10 octombrie, între orele 11.45 și 12.15, la sediul Ministerului Apãrãrii Naționale (str. Izvor nr. 110, Punctul de control nr.3, lângã Hotel Marriott).
* * *
“Invictus Games” este un evenimentul sportiv internaþional dedicat în exclusivitate militarilor invalizi/rãniþi ca urmare a participãrii la misiuni în teatrele de operaþii sau la acþiuni militare interne. Acesta cuprinde mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilitãþi, respectiv: tir cu arcul, atletism, canotaj în salã la aparat special, haltere, ciclism, volei din poziþia ºezând, înot, baschet ºi rugby din scaunul cu rotile, golf ºi hochei.
Jocurile Paralimpice Invictus sunt organizate dupã criterii foarte strict stabilite. Sportivii acceptaþi în concurs trebuie sã parcurgã proceduri de certificare riguroase, dupã standardele paralimpice, atât în ceea ce priveºte starea de sãnãtate ºi compatibilitatea dizabilitãþii cu proba sportivã doritã, cât ºi îndeplinirea baremelor sportive de calificare în probã. Acest process complex de certificare se va face prin secþia paralimpicã a CSA Steaua Bucureºti, cu sprijinul Comitetului Paralimpic Român.
Secþia Presã