Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 284


Întrevederea ministrului apărării naționale cu președintele Comitetului de Coordonare a SEDM


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit vineri, 14 octombrie, pe președintele Comitetului de Coordonare a Procesului Reuniunii Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM-CC), ambasadorul Hüseyin Müftüoğlu.

Întâlnirea a avut loc în contextul găzduirii de către România a ediției 2016 a exercițiului „South-Eastern Europe Simulation (SEESIM)”, care s-a desfășurat în perioada 10 14 octombrie și la a cărui ceremonie de încheiere a participat președintele SEDM-CC.

Temele abordate pe parcursul discuțiilor s-au focalizat pe importanța SEDM ca platformă de dialog politico-militar între statele din Europa de Sud-Est și pe progresul înregistrat de proiectele de cooperare derulate sub egida acestei inițiative regionale. Au fost discutate și principalele subiecte de pe agenda viitoarei reuniunii SEDM care va avea loc la Roma, în perioada 17-18 octombrie 2016.

Pe parcursul întâlnirii, ministrul Mihnea Motoc a subliniat sprijinul României pentru proiectul de revizuire strategică a SEDM și consolidare a inițiativei ca principal format de cooperare regională în domeniul apărării. De asemenea, a fost evidențiată participarea activă a României la toate proiectele SEDM aflate în derulare, precum și susținerea dezvoltării lor în continuare în scopul adaptării în funcție de dinamica mediului de securitate regională.

În context, au fost abordate avantajele participării Brigăzii din Europa de Sud-Est (SEEBRIG) la exercițiile și inițiativele aliate din regiune, în vederea creșterii gradului de interoperabilitate cu forțele NATO, inclusiv din perspectiva potențialei afilieri a SEEBRIG la Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est din România.


Secția Presă