Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 290


Conferința Partenerilor Militari Strategici ai NATO, găzduită de România


Conferința Partenerilor Militari Strategici, organizată de Comandamentul Aliat pentru Transformare al NATO (ACT) și găzduită de România, se va desfășura anul acesta la hotelul Radisson Blu din București, în perioada 19-21 octombrie.

La eveniment vor fi reprezentate aproximativ 70 de țări membre și partenere ale NATO, precum și alte țări, Columbia și Nigeria fiind prezente pentru prima oară la consultări în acest format. Tema principală a discuțiilor va fi perspectiva de extindere a parteneriatelor cu Alianța.

„Crearea și menținerea unor legături strânse cu țările din afara NATO este foarte importantă pentru Alianță. De aceea, asigurarea unor parteneriate durabile va avea întotdeauna o importanță strategică”, a spus comandantul ACT, generalul Denis Mercier.

Conferința Partenerilor Militari Strategici se întrunește anual și este principalul forum militar al Alianței pentru a dezbate transformările și provocările viitoare pentru NATO și partenerii săi. Această conferință permite Șefilor Statelor Majore ale Apărării din țările membre ale NATO și din cele partenere să discute problematica la nivel strategic, care ajută la dezvoltarea parteneriatelor. De asemenea, pe timpul discuțiilor, vor fi aprofundate conceptele rezultate în urma Summitului NATO de la Varșovia, care a avut loc în luna iulie.

Reprezentanții mass-media vor avea acces la deschiderea oficială a lucrărilor și la conferința de presă susținută de șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, și comandantul ACT, generalul Denis Mercier, care vor avea loc vineri, 21 octombrie.

Jurnaliștii interesați vor confirma participarea la activitate ofițerului de presă al ACT, locotenent-comandor Karen Eifert, la tel. +1-757-685-9814, e-mail karen.eifert@act.nato.int, sau șefului Secției presă a MApN, colonelul Daniel Anghel, la tel. 0729 990 296, e-mail presamapn@mapn.ro.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați vineri, 21 octombrie, între orele 7.30 și 8.15, la hotelul Radisson Blu, sala Jupiter. Informații suplimentare despre Conferința Partenerilor Militari Strategici se pot găsi la http://www.act.nato.int/smpc-homepage, iar despre ACT la http://www.act.nato.int/, https://www.facebook.com/NATO.ACT și https://twitter.com/NATO_ACT.


Secția Presă