Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 293


Ministrul Mihnea Motoc, în vizită la Centrul medical de diagnostic și tratament al Armatei


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, va face joi, 20 octombrie, la ora 10.30, o vizită de lucru la Centrul medical de diagnostic și tratament al Armatei ”Academician dr.Ștefan Milcu”, al cărui sediu a fost reabilitat la standarde moderne.

Cu acest prilej, ministrul Motoc va conferi Emblema de Onoare a Armatei României personalului cu rezultate meritorii în procesul de modernizare a Centrului.

Instituția medicală, fondată în anul 1949, asigură servicii medicale pacienților asigurați la CASAOPSNAJ, la alte case de asigurări sau contracost, în specialități medicale (interne, endocrinologie, nutriție și boli metabolice, reumatologie, oncologie, alergologie și imunologie clinică, cardiologie, pediatrie, neurologie, psihiatrie și psihologie), specialități chirurgicale (chirurgie generală, ORL, oftalmologie, obstetrică-ginecologie și urologie), precum și servicii de stomatologie, recuperare medicală și medicina muncii.

Medicii de familie din cadrul serviciului de asistență medicală primară au înscriși pe liste peste 18.000 de asigurați. Unitatea sanitară este acreditată ISO și RENAR și dispune de aparatură de specialitate de ultimă generație (linie de endoscopie, aparat de radiologie digitală CT multi-slice 32, ecograf 4D etc).

Sediul în care funcționează Centrul medical a fost construit în perioada interbelică, prin contribuții benevole ale veteranilor din Primul Război Mondial și ale Regelui Carol al II-lea, fiind donat armatei sub denumirea „Casa Oștirii”, inscripționată și astăzi pe frontispiciu. Reabilitarea completă a infrastructurii clădirii, la un standard apropiat de clasa de risc seismic Rs4, corespunzătoare construcțiilor la care răspunsul seismic așteptat este similar celui obținut la construcțiile proiectate pe baza prescripțiilor în vigoare, a fost realizată printr-o investiție de circa 14,4 milioane de lei. Lucrările au fost contractate prin proces competitiv (licitație deschisă la care au participat 13 firme) și s-au finalizat la începutul lunii iunie a acestui an.

Jurnaliștii care doresc să asiste la activitate vor fi așteptați joi, 20 octombrie, între orele 10.00 și 10.15 la intrarea Centrului medical de diagnostic și tratament al Armatei (str. Grigore Cobălcescu nr. 26, sector 1).


Secția Presă