Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 303


Exercițiul multinațional SCORPIONS FURY-16


Aproximativ 1300 de militari din Canada, Germania, Republica Moldova și România participă, în perioada 26 octombrie – 2 noiembrie, la exercițiul multinațional SCORPIONS FURY-16, ce se va desfășura la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica” din Cincu. Ceremonia de deschidere va avea loc miercuri, 26 octombrie, de la ora 9.00.

La exercițiul planificat de comandamentul Diviziei Multinațional de Sud-Est, Forțele Terestre Române participă cu aproximativ 1000 de militari din Brigada 2 Infanterie ”Rovine”.

SCORPIONS FURY – 16 se desfășoară în trei etape constând în exerciții de comandament, de simulare reală în teren și cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament, având ca scop antrenarea comandamentului și subunităților de brigadă în planificarea și executarea unor operații tactice complexe, folosind procedurile standard de operare ale NATO, în cooperare cu parteneri din Alianța Nord-Atlantică și PfP.

Jurnaliștii interesați să participe la deschiderea exercițiului vor fi așteptați miercuri, 26 octombrie, începând cu ora 8.30, la sediul Centrului de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica” din Cincu.

Persoană de contact: locotenent-colonel Oliver Anghel - telefon mobil 0722630853.


Secția Presă