Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 315


Ziua vânătorilor de munte din Armata României


Militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa” din Brașov, Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu” din Miercurea-Ciuc, Bazei de instuire pentru vânători de munte ,,Bucegi” din Predeal și Batalionului 26 Vânători de Munte ,,Avram Iancu” din Brad vor sărbători joi, 3 noiembrie, la Brașov, Ziua vânătorilor de munte.

De la ora 11.00, în Piața Sfatului va avea loc o ceremonie militară și religioasă, iar în zona Parcului Titulescu va fi organizat un stand cu tehnica și principale echipamente din dotarea vânătorilor de munte.

Începând cu ora 18.30, militarii se vor retrage cu torțe pe itinerarul Piața Sfatului - strada Mureșenilor - sediul Comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare: locotenent-colonel Dorinel Cotea, mobil 0723522530.

x x x

La 3 noiembrie 2016 se împlinesc 100 de ani de când, prin Ordinul nr. 294 al Marelui Cartier General, s-a înființat în București prima unitate de vânători de munte din Armata României, prin transformarea Școlii de schiori în Corpul vânătorilor de munte.

Trupele de vânători de munte sunt proiectate pentru a acționa în condiții extreme de climă și de teren, militarii executând misiuni atât în țară, cât și în Angola, Somalia, Kosovo, Bosnia-Herțegovina, Irak și Afganistan.


Secția Presă