Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 13


Șeful SMG, în vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord


Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, efectuează, în perioada 22-24 ianuarie, la invitația omologului britanic, o vizită de lucru la Londra.

În cadrul întâlnirilor vor fi abordate subiecte referitoare la relațiile militare bilaterale și perspectiva continuării acestora, la contextul european de securitate și la instruirea în domeniul poliției aeriene. De asemenea, cei doi oficiali vor discuta despre exercițiul de certificare a VJTF 17 (Forța de reacție rapidă a NATO), implicarea britanică în realizarea prezenței înaintate întărite pe flancul estic al NATO (eFP – Enhanced foward presence și tFP Tailored Forward Presence) și despre inițiativa privind prezența navală din Marea Neagră.

În actualul context de securitate Euro-Atlantic, vizita la Londra constituie un prilej de consolidare a relațiilor în domeniul militar și de promovare a acestora, implicit a proiectelor la nivel aliat, cum este operaționalizarea brigăzii multinaționale de la Craiova, în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate.


Secția Presă