Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 20


Militarii craioveni se pregătesc pentru o misiune în Polonia


Peste 100 de militari de la Brigada 2 Infanterie “Rovine” din Craiova se pregătesc pentru a desfășura o misiune în Polonia. Aceștia ar urma să fie dislocați în prima jumătate a anului, pentru o perioadă de aproximativ șase luni.

România va participa cu un detașament de apărare antiaeriană, format dintr-o baterie de apărare antiaeriană tip OERLIKON întărită, cu maximum șase piese, conform deciziei asumate de România după Summit-ul NATO de la Varșovia, pentru consolidarea prezenței aliate înaintate întărite pe segmentul nordic al flancului estic.

Totodată, a fost creat cadrul pentru operaționalizarea Brigăzii Multinaționale pe structura Brigăzii 2 Infanterie din Craiova, unde Polonia va participa, de asemenea, cu o companie.

Militarii craioveni au o solidă experiență în teatrele de operații, consolidată în ultimele două decenii în multiple misiuni executate în Afganistan, Irak și Balcanii de Vest. Brigada dispune de tehnică modernă de luptă, ceea ce va asigura deplina compatibilitate și interoperabilitate cu structurile aliaților.


Secția Presă