Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 32


Lotul extins al Invictus Team România, gata pentru primul cantonament


Prezentarea lotului extins al echipei care va reprezenta România la Jocurile Invictus Toronto 2017 va avea loc marți, 14 februarie, începând cu ora 14.30, în prezența ministrului apărării naționale, Gabriel-Beniamin Leș și a șefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, în cadrul unui eveniment ce se va desfășura în incinta Sălii de sport "Mihai Viteazul" a CSA Steaua București.

Cu această ocazie, cei 33 de sportivi selecționați pentru primul cantonament de pregătire, care se va desfășura în perioada 15-24 februarie, vor primi legitimațiile de sportiv al CSA Steaua București și primul set de echipament de antrenament, achiziționat cu fonduri asigurate de Asociația de caritate din Armata României “CAMARAZII”.

Echipamentele speciale de competiție, adaptate în funcție de situația medicală a fiecărui rănit, vor fi achiziționate gradual, cu fonduri asigurate de CSA Steaua și de partenerii proiectului.

Lotul sportiv se va pregăti pentru mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilități, respectiv: atletism, canotaj în sală (la simulator), ciclism, powerlifting, tir cu arcul, înot și volei din șezut.

În cadrul evenimentului, va fi prezentat stadiul actual al proiectului „Invictus Team România – 2017”, precum și calendarul activităților ce se vor desfășura până la participarea la competiția din Canada, programată în perioada 22-30 septembrie.
***

Proiectul „Invictus Team România – 2017” se constituie într-o ocazie unică de a demonstra societății ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei și solidaritatea umană – valori ce definesc veteranii teatrelor de operații.

Acțiunea își propune să sprijine recuperarea fizică și psihică prin sport și să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniți și a familiilor acestora.

În cadrul proiectului, au fost încurajați să participe toți militarii răniți, indiferent de tipul de dizabilitate, dar și familiile lor, care le vor putea fi alături, atât pe timpul pregătirii și antrenamentelor, cât și la competiții.

Ca proiect de reprezentare națională, „Invictus Team România – 2017” își propune să atragă implicarea și sprijinul cetățenilor, organizațiilor guvernamentale și non-guvernamentale sau a altor instituții care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei inițiative.
***

Jurnaliștii care doresc să participe la eveniment vor fi așteptați la intrarea sălii de sport "Mihai Viteazul" a CSA Steaua București, din B-dul Vasile Milea nr. 5-7.

Persoană de contact: căpitan Gabriel Ion, telefon:
0747.989.754.


Secția Presă