Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 34


ntlnire la M.Ap.N. a secretarului de stat pentru politica de aprare i planificare cu ambasadorul Spaniei n Romnia


Secretarul de stat pentru politica de aprare i planificare, Mircea Dua, a avut mari, 14 februarie, la sediul Ministerului Aprrii Naionale, o ntlnire cu ambasadorul Spaniei n Romnia, Ramiro Fernandez Bachiller.

Agenda discuiilor a fost centrat pe cooperarea n domeniul aprrii, bilateral i n cadrul NATO i al Uniunii Europene, respectiv pe implementarea deciziilor Summit-ului de la Varovia i pe Politica de securitate i aprare comun.

Secretarul de stat Dua și-a exprimat aprecierea fa de sprijinul pe care Spania l-a acordat msurilor de reasigurare i adaptare aliate, ntr-un context de securitate extrem de complex i dinamic, cu implicaii directe asupra flancurilor de est i de sud ale NATO i Uniunii Europene. Mircea Dua a salutat contribuia cu personal a prii spaniole la structurile de comand i control de pe teritoriul naional - NFIU, MND-SE, precum i la Brigada Multinaional, ncepnd cu acest an.

Ambasadorul Spaniei a subliniat rolul major al Romniei pe flancul estic al NATO i importana pe care ara sa o acord dezvoltrii cooperrii bilaterale i participrii la exerciiile organizate pe teritoriul naional i la Marea Neagr.

Secretarul de stat Dua a exprimat sprijinul țrii noastre pentru continuarea eforturilor destinate gestionrii provocrilor din vecintatea sudic a Alianei prin implementarea unor msuri de descurajare i aprare mpotriva actorilor non-statali din regiune.

La nivelul componentei bilaterale, cei doi oficiali au subliniat faptul c reluarea reuniunilor Comisiei militare mixte constituie o bun oportunitate de revitalizare a cooperrii ntre cele dou state i de identificare a unor noi domenii de colaborare, inclusiv pe palierul tehnico-militar. n context, Secretarul de stat Dua a evocat importana semnrii Memorandumului de nelegere privind cooperarea n domeniul aprrii dintre Ministerul Aprrii Naionale i Ministerul Aprrii din Spania, cu ocazia unei viitoare ntlniri la nivel ministerial.


Secia Pres