Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 36


Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO 15-16 februarie 2017, Bruxelles


În zilele de 15 și 16 februarie, ministrul Gabriel-Beniamin Leș va participa, la Cartierul General al NATO din Bruxelles, la Reuniunea Miniștrilor Aliați ai apărării.

Activitatea se va axa pe analiza stadiului implementării deciziilor Summit-ului de la Varșovia și pentru a stabili temele principale ale agendei viitoarei reuniuni de acest gen care va avea loc tot la Bruxelles, în acest an. În cadrul discuțiilor, miniștrii apărării vor reconfirma atenția sporită pe care aliații o acordă consolidării posturii de descurajare și apărare pe flancurile estic și sudic ale Alianței.

Agenda reuniunii mai include aspecte prioritare pentru securitatea euroatlantică, cu accent pe analizarea procesului de adaptare a Alianței Nord-Atlantice la diversele tipuri de amenințări, parteneriatul transatlantic, finanțarea apărării și asumarea echitabilă a responsabilităților, creșterea contribuției NATO la eforturile internaționale de proiectare a stabilității, precum și evaluarea inițiativelor de cooperare dintre NATO și Georgia.

Ministrul apărării naționale, Gabriel-Beniamin Leș, va avea o serie de întâlniri cu omologi aliați în vederea intensificării dialogului în domeniul apărării, atât în planul cooperării bilaterale, cât și pe temele de actualitate de pe agenda NATO.

În marja reuniunii, oficialul român va participa, de asemenea, la întrunirea Coaliției Globale contra-ISIL/Daesh, organizată la inițiativa secretarului american al apărării, James Mattis.


Secția Presă