Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 38


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu omologul georgian


În contextul participării la reuniunea miniștrilor NATO ai apărării, miercuri 15 februarie, la Bruxelles, ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a avut o întrevedere bilaterală cu omologul georgian, Levan Izoria. Schimbul de opinii s-a concentrat pe modalitățile de aprofundare a dialogului bilateral în domeniul apărării, evoluțiile recente ale situației regionale de securitate și cooperarea NATO-Georgia.

Gabriel Leș a reiterat sprijinul țării noastre pentru aspirațiile europene și euro-atlantice ale Georgiei, pentru care partea georgiană a adresat mulțumiri. Din această perspectivă, ministrul român a apreciat progresele înregistrate de Georgia în domeniul reformei apărării și participarea operațională consistentă la eforturile Alianței de consolidare a securității și stabilității regionale și internaționale, în special în Afganistan.

Progresele importante înregistrate în implementarea pachetului individualizat de măsuri de sprijin al NATO pentru Georgia au fost salutate de delegația română. În acest sens, ministrul Leș l-a asigurat pe omologul georgian de angajamentul de substanță al României în această direcție, precum și în realizarea interoperabilității forțelor armate georgiene cu cele aliate.

În ceea ce privește cooperarea bilaterală, interlocutorii au reafirmat susținerea pentru continuarea dezvoltării relațiilor bilaterale în domeniul apărării, în special prin participarea la exerciții multinaționale și alte activități practice de pregătire a personalului militar.

În cursul discuțiilor, au fost abordate și aspecte privind evoluția situației de securitate din zona Mării Negre și rolul NATO în această regiune.


Secția Presă