Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 42


ntlnirea ministrului aprrii naionale cu omologul britanic


Joi, 16 februarie, la Bruxelles, ministrul aprrii naionale, Gabriel Leș, a avut o ntlnire cu secretarul britanic pentru aprare, Michael Fallon. ntrevederea s-a desfurat n marja participrii la Reuniunea Ministerial NATO i a avut ca obiectiv principal discutarea modalitilor de consolidare a relaiilor bilaterale n domeniul aprrii, n cadrul Parteneriatului Strategic dintre Marea Britanie i Romnia.

Ministrul aprrii naionale a evideniat intensificarea dialogului politico-militar de nivel nalt i creterea calitativ i cantitativ a activitilor de cooperare practic desfurate n comun cu forele armate britanice i a adresat mulumiri pentru participarea substanial a militarilor britanici n cadrul exerciiilor multinaionale care se desfoar n Romnia, n toate cele trei domenii operaionale – terestru, aerian i maritim.

Oficialul romn a apreciat sprijinul constant i solid al Marii Britanii n direcia implementrii iniiativelor subsumate prezenei naintate a NATO pentru Romnia i la Marea Neagr i a exprimat dorina ca aceast susinere s fie continuat pe parcursul anului 2017.

Secretarul britanic pentru aprare a reconfirmat angajamentul de substan al Londrei pentru intensificarea cooperrii practice militare cu Romnia, cu accent pe domeniile instruire i exerciii multinaionale, informaii pentru aprare, logistic i cooperare tehnico-militar. A subliniat semnificaia strategic a creterii prezenei forelor terestre britanice la exerciiile din Romnia, a capabilitilor navale britanice n apele Mrii Negre i a dislocrii aeronavelor Typhoon ale Armatei Regale la Mihail Koglniceanu, n cursul acestui an, pentru a participa la operaiile de poliie aerian pentru flancul sudic al Alianei i la alte activiti de pregtire n comun cu Forele Aeriene Romne.


Secia Pres