Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 43


ntlnirea ministrului aprrii naionale cu omologul croat


n a doua zi a reuniunii ministeriale NATO de la Bruxelles, ministrul romn al aprrii, Gabriel Leș, a avut o ntlnire bilateral cu omologul croat, Damir Kristievi, cu o agend centrat pe modalitile de intensificare a cooperrii n domeniul aprrii.

n cadrul discuiilor, ministrul aprrii naionale a subliniat necesitatea relansrii dialogului politico-militar la nivel nalt ntre cele dou state membre NATO i UE, precum i importana cooperrii militare practice la nivelul tuturor categoriilor de fore armate. Demnitarul romn a evideniat cooperarea n cadrul organizaiilor regionale i a invitat forele armate croate s participe la exerciiile multinaionale planificate de Romnia.

Partea croat a reliefat susinerea pentru dezvoltarea relaiilor de cooperare ntre forele armate ale celor dou ri i a solicitat mprtirea experienei rezultate din derularea de ctre Romnia a programului de achiziie a avionului multirol F-16. n acest sens, s-a stabilit ca o delegaie a Ministerului croat al aprrii s efectueze o vizit n Romnia n vederea prezentrii modalitilor de derulare a programului, inclusiv pe dimensiunea de modernizare a infrastructurii specifice.


Secia Pres