Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 43


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu omologul croat


În a doua zi a reuniunii ministeriale NATO de la Bruxelles, ministrul român al apărării, Gabriel Leș, a avut o întâlnire bilaterală cu omologul croat, Damir Kristièeviæ, cu o agendă centrată pe modalitățile de intensificare a cooperării în domeniul apărării.

În cadrul discuțiilor, ministrul apărării naționale a subliniat necesitatea relansării dialogului politico-militar la nivel înalt între cele două state membre NATO și UE, precum și importanța cooperării militare practice la nivelul tuturor categoriilor de forțe armate. Demnitarul român a evidențiat cooperarea în cadrul organizațiilor regionale și a invitat forțele armate croate să participe la exercițiile multinaționale planificate de România.

Partea croată a reliefat susținerea pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare între forțele armate ale celor două țări și a solicitat împărtășirea experienței rezultate din derularea de către România a programului de achiziție a avionului multirol F-16. În acest sens, s-a stabilit ca o delegație a Ministerului croat al apărării să efectueze o vizită în România în vederea prezentării modalităților de derulare a programului, inclusiv pe dimensiunea de modernizare a infrastructurii specifice.


Secția Presă