Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 44


Participarea ministrului apărării naționale la Reuniunea ministerială a Coaliției Globale anti-ISIS


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a participat joi, 16 februarie, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele contributoare la Coaliția Globală anti-ISIS/Daesh, organizată în marja ministerialei NATO a apărării, de la Bruxelles.

Pe parcursul discuțiilor a fost exprimat sprijinul politic al statelor membre pentru continuarea acțiunilor Coaliției în Irak și Siria în vederea eliminării amenințărilor teroriste ce pun în pericol viața a milioane de oameni atât pe teritoriul acestor țări, cât și la nivel global. În contextul susținerii ferme a eforturilor de combatere a terorismului, miniștrii apărării au evidențiat progresul realizat în limitarea capacității de acțiune a ISIS/Daesh. De asemenea, au fost analizate provocările viitoare ale situației de securitate, fiind subliniată cerința de accelerare a acțiunilor militare.

Un subiect important al întâlnirii a fost cel referitor la măsurile avute în vedere pentru faza de stabilizare a regiunii după destructurarea ISIS/Daesh, în special din perspectiva sprijinului umanitar și al reconstrucției. În acest sens, a fost subliniat rolul important al NATO și al altor organizații internaționale care pot avea o contribuție importantă la eliminarea definitivă a pericolului ISIS/Daesh și asigurarea revenirii zonei la o viață normală.

Ministrul Leș a reiterat sprijinul României pentru acțiunile comunității internaționale destinate stabilizării situație din Siria și Irak și pentru combaterea fenomenului terorist la nivel global. În context, a exprimat angajamentul privind participarea țării noastre, în anul 2017, la efortul Coaliției Globale, cu un efectiv total de până la 50 de instructori, care pot fi întrebuințați pentru activități de pregătire și consiliere a forțelor de securitate irakiene.


Secția Presă