Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 44


Participarea ministrului aprrii naionale la Reuniunea ministerial a Coaliiei Globale anti-ISIS


Ministrul aprrii naionale, Gabriel Le, a participat joi, 16 februarie, la Reuniunea minitrilor aprrii din statele contributoare la Coaliia Global anti-ISIS/Daesh, organizat n marja ministerialei NATO a aprrii, de la Bruxelles.

Pe parcursul discuiilor a fost exprimat sprijinul politic al statelor membre pentru continuarea aciunilor Coaliiei n Irak i Siria n vederea eliminrii ameninrilor teroriste ce pun n pericol viaa a milioane de oameni att pe teritoriul acestor ri, ct i la nivel global. n contextul susinerii ferme a eforturilor de combatere a terorismului, minitrii aprrii au evideniat progresul realizat n limitarea capacitii de aciune a ISIS/Daesh. De asemenea, au fost analizate provocrile viitoare ale situaiei de securitate, fiind subliniat cerina de accelerare a aciunilor militare.

Un subiect important al ntlnirii a fost cel referitor la msurile avute n vedere pentru faza de stabilizare a regiunii dup destructurarea ISIS/Daesh, n special din perspectiva sprijinului umanitar i al reconstruciei. n acest sens, a fost subliniat rolul important al NATO i al altor organizaii internaionale care pot avea o contribuie important la eliminarea definitiv a pericolului ISIS/Daesh i asigurarea revenirii zonei la o via normal.

Ministrul Le a reiterat sprijinul Romniei pentru aciunile comunitii internaionale destinate stabilizrii situaie din Siria i Irak i pentru combaterea fenomenului terorist la nivel global. n context, a exprimat angajamentul privind participarea rii noastre, n anul 2017, la efortul Coaliiei Globale, cu un efectiv total de pn la 50 de instructori, care pot fi ntrebuinai pentru activiti de pregtire i consiliere a forelor de securitate irakiene.


Secia Pres