Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 47


Vizită oficială în SUA a șefului Statului Major General


Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 19-25 februarie.

Pe timpul vizitei, generalul Ciucă va avea o întrevedere cu generalul Joseph F. Dunford jr., președintele Comitetului Întrunit al Șefilor Statelor Majore, și va participa la simpozionul forțelor pentru operații speciale organizat de Global Special Operations Forces Foundation.

Întrevederea cu omologul american este un prilej deosebit pentru a dezvolta parteneriatul strategic româno-american în domeniul militar, pe agenda discuțiilor figurând importanța Mării Negre pentru securitatea europeană și internațională, poziția și rolul de contributor de securitate al României, angajamentele americane în ceea ce privește securitatea flancului estic al Alianței. De asemenea, vor fi abordate subiecte referitoare la cooperarea SUA-România în teatrele de operații, programele românești de modernizare a forțelor armate și la identificarea unor modalități de sprijin în acest sens.

În cadrul simpozionului, șeful Statului Major General va participa la discuțiile cu privire la adaptarea forțelor speciale la noile provocări de securitate și va susține o prezentare intitulată „Transformarea forțelor pentru operații speciale – prioritate strategică a Armatei României”.


Secția Presă