Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 69


Teatrul Metropolis, la M.Ap.N., cu ocazia Zilei internaționale a femeii


Cu prilejul Zilei internaționale a femeii, actorii Teatrului Metropolis au prezentat marți, 7 martie, pentru doamnele și domnișoarele din Ministerul Apărării Naționale, spectacolul „Tartuffe”, de Jean-Baptiste Poquelin Molière, în regia lui Victor Ioan Frunză.

Evenimentul special organizat de Ministerul Apărării Naționale cu sprijinul Asociației de Caritate din Armata României “Camarazii” s-a desfășurat la sediul instituției.

Din distribuția spectacolului au făcut parte mari actori ai scenei românești precum Adela Mărculescu, Velicu Mihaela, Carol Ionescu, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, Adrian Nicolae, Andrei Huțuleac, George Costin, Elena Ghimpețeanu, în scenografia semnată de Adriana Grand.

* * *

Personalul feminin militar reprezintă aproximativ 6% din totalul personalului militar, procentaj distribuit la nivelul tuturor structurilor militare, atât pe funcții de execuție, cât și pe funcții de conducere. Un aspect extrem de important îl reprezintă promovarea în ierahia militară exclusiv pe baza competenței profesionale, fără discriminare de gen, neexistând prevederi legislative care să interzică accesul personalului feminin în cadrul unor domenii.

Un număr de 49 militari femei au participat, în anul 2016, la selecția pentru misiuni și operații în afara teritoriului național, 70% dintre acestea fiind declarate ,,Admis”.


Secția Presă