Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 70


Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Bulgariei


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a primit marți, 7 martie, la sediul M.Ap.N., vizita ambasadorului Republicii Bulgaria la București, Todor Churov.

Întrevederea, desfășurată la solicitarea părții bulgare, a reprezentat un bun prilej de aprofundare a dialogului pe teme de interes reciproc, cu accent pe relațiile de colaborare în cadrul NATO și UE și pe îmbunătățirea relațiilor bilaterale în domeniul apărării.

Cu această ocazie, ministrul român al apărării naționale a adresat mesaje de felicitare pentru celebrarea, în data de 3 martie, a Zilei Naționale a R. Bulgaria și a subliniat importanța pe care partea română o acordă intensificării relațiilor bilaterale la nivel politic și militar.

În context, cei doi oficiali au exprimat interesul pentru coordonarea acțiunilor în vederea realizării prezenței consolidate a NATO în regiune, pentru întărirea posturii de apărare și descurajare a Alianței și au exprimat susținere pentru creșterea implicării forțelor armate din cele două state în exerciții multinaționale și alte activități practice de instruire în comun, în cele trei domenii operaționale vizate – terestru, aerian și maritim.

De asemenea, a fost consemnat progresul înregistrat în cooperarea dintre structurile de comandă-control aliate de pe teritoriul României și Bulgariei – Divizia Multinațională Sud-Est de la București și Unitățile de Integrare a Forțelor de la București și Sofia, cu menționarea contribuțiilor reciproce importante la încadrarea și operaționalizarea acestora.

Totodată, s-a convenit asupra necesității continuării consultărilor bilaterale, atât prin contacte directe între cele două ministere, cât și prin intermediul structurilor de reprezentare de la Cartierul General al NATO și de la Uniunea Europeană, cu scopul promovării pozițiilor celor două state și pentru implementarea proiectelor importante de pe agenda cooperării bilaterale în domeniul apărării.


Secția Presă