Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 72


Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Cehiei


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a primit miercuri, 8 martie, vizita ambasadorului Republicii Cehe în România, Vladimír Války. Întrevederea a constituit un bun prilej pentru abordarea unor subiecte de interes reciproc, cu accent pe dezvoltarea relațiilor bilaterale în domeniul apărării și cooperarea în cadrul NATO și Uniunii Europene.

Ambele părți au confirmat angajamentul pentru consolidarea relațiilor de cooperare în actualul context de securitate, prin fructificarea potențialului existent, atât în domenii cum sunt instruirea în comun, învățământul și cercetarea, precum și prin participarea la misiuni sub comandă NATO, UE și ONU. În același timp, partea cehă a evidențiat unele oportunități de colaborare în domeniul tehnico-militar.

A fost subliniat rolul major jucat de armatele celor două state în programe multinaționale de dezvoltare a capabilităților militare, sub egida NATO și UE, precum Gruparea Națiunii Cadru coordonată de Germania.

Cei doi oficiali au susținut necesitatea intensificării dialogului politico-militar dintre România și Cehia, prin întâlniri la nivelul miniștrilor apărării, secretarilor de stat și al șefilor statelor majore.


Secția Presă