Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 77


Ceremonie de plecare în misiune în Polonia


Miercuri, 15 martie, începând cu ora 10.30, la sediul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu”, din Craiova, va avea loc ceremonia de plecare în misiune a Detașamentului de apărare antiaeriană ce va fi dislocat timp de șase luni în Polonia.

Detașamentul este parte componentă a Grupului de luptă NATO condus de către SUA, având misiunea de a asigura prezența înaintată și consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianței pentru descurajarea oricărei potențiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varșovia.

La ceremonie participă oficialități din cadrul Ministerului Apărării Naționale, reprezentanți ai administrației publice locale și familiile militarilor.

Jurnaliștii interesați să participe la activitate sunt așteptați la sediul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu” din bulevardul Nicolae Romanescu, nr. 221, Craiova, începând cu ora 10.00.

Persoană de contact: locotenent Cosmin Nicolae, telefon 0766679196.

***

Detașamentul de apărare antiaeriană, compus din 120 de militari din Forțele Terestre Române, are în dotare tunuri antiaeriene calibru 35 mm OERLIKON și este constituit pe structura unei baterii din organica Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu” din Brigada 2 Infanterie „Rovine” de la Craiova.

Ca parte a contribuției României, pe componenta terestră, la inițiativele asociate prezenței aliate adaptate pe flancul estic decise la Summit-ul aliat de la Varșovia, Brigada 2 Infanterie „Rovine” constituie cadrul de operaționalizare a Brigăzii Multinaționale, afiliată Comandamentului Multinațional de Divizie cu sediul în București. Atingerea capacității operaționale inițiale a Brigăzii Multinaționale a fost stabilită pentru aprilie 2017, iar cea finală la sfârșitul semestrului II/2018.


Secția Presă