Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 78


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Republicii Franceze la București


Marți, 14 martie, la sediul M.Ap.N., a avut loc întrevederea ministrului apărării naționale, Gabriel Leș, cu ambasadorul Republicii Franceze la București, François Saint-Paul.

Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru reconfirmarea caracterului special al relației bilaterale, prin prisma Parteneriatului Strategic dintre România și Franța. Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe teme de interes reciproc, cu accent pe evoluția situației de securitate în Europa și pe intensificarea cooperării, atât în domeniul apărării în cadrul Uniunii Europene și NATO, precum și în context bilateral.

Au fost discutate prioritățile Uniunii Europene în domeniile apărării și securității, pe temele importante de pe agendă - cooperarea structurată permanentă, structura permanentă de conducere și planificare, respectiv revizuirea coordonată anuală a apărării, cu sublinierea importanței implementării deciziilor luate la recentul Consiliu al UE în formatul miniștrilor de externe și ai apărării, de la începutul lunii martie.

De asemenea, a fost confirmat angajamentul pentru consolidarea relațiilor bilaterale în contextul actual de securitate, inclusiv prin identificarea și avansarea unor modalități concrete de dezvoltare a cooperării militare dintre România și Franța, în domenii cum sunt informații pentru apărare, pregătirea, instruirea și participarea la misiuni și operații internaționale, forțele pentru operații speciale și cooperarea în spectrul tehnico-militar.

Cei doi oficiali au convenit asupra necesității continuării consultărilor cu privire la temele de actualitate la nivel european și la subiectele de interes reciproc de pe agenda cooperării bilaterale în domeniul apărării.


Secția Presă