Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 84


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu ambasadorul polon la București


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a primit vineri, 17 martie, la sediul M.Ap.N., vizita ambasadorului Republicii Polone la București, Marcin Wilczek.

Discuțiile s-au concentrat pe cooperarea bilaterală în domeniul apărării, în cadrul Parteneriatului Strategic între România și Polonia, implementarea deciziilor Summit-ului de la Varșovia, precum și coordonarea acțiunilor în formatele regionale de cooperare.

A fost evidențiat angajamentul celor două părți de utilizare la maxim a cadrului oferit de Parteneriatul Strategic pentru intensificarea relațiilor în domeniul apărării, atât prin participarea la exerciții multinaționale și la alte activități de instruire a forțelor, precum și prin cooperarea în domeniul forțelor aeriene, apărării împotriva rachetelor balistice și în plan tehnico-militar.

În context aliat, cei doi oficiali au subliniat importanța coordonării eforturilor pentru realizarea prezenței înaintate pe întregul flanc estic al Alianței, ca parte principală a întăririi posturii de descurajare și apărare a NATO. În acest sens, au fost discutate elemente specifice de coordonare a contribuțiilor reciproce cu subunități militare și personal de stat major la operaționalizarea Brigăzii Multinaționale de la Craiova, respectiv a Grupului de luptă sub coordonarea SUA din Polonia.

Totodată, au fost discutate aspecte legate de organizarea vizitei oficiale în România a ministrului polon al apărării, care urmează să aibă loc în primăvara acestui an.


Secția Presă