Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 96


Întâlnire a secretarului de stat Mircea Dușa cu adjunctul Secretarului General al NATO, Patrick Turner


Secretarul de stat pentru politică de apărare și planificare, Mircea Dușa, s-a întâlnit marți, 28 martie, la sediul MApN, cu adjunctul Secretarului General al NATO pentru operații, Patrick Turner.

Discuțiile au vizat teme precum evoluția mediului de securitate la nivel internațional, dar și prioritățile de pe agenda Alianței.

Mircea Dușa a subliniat faptul că alocarea în anul 2017 a două procente din produsul intern brut pentru apărare asigură predictibilitate pentru politica de modernizare a forțelor armate, dar și respectarea angajamentelor României în cadrul NATO. Astfel, țara noastră rămâne ferm angajată în implementarea deciziilor Summit-ului de la Varșovia, precum și a celor adoptate de miniștrii aliați ai apărării la reuniunea din luna februarie.

Oficialul român a accentuat importanța unei abordări unitare a măsurilor de consolidare a întregului flanc estic și angajamentul României de participare la Grupul de luptă din Polonia sub comanda SUA. Secretarul de stat a mai adus în discuție și progresele făcute în constituirea Brigăzii Multinaționale de la Craiova.

Patrick Turner a caracterizat România ca fiind un aliat important și determinat în implementarea angajamentelor de securitate asumate, atât pe plan național, cât și în context aliat, lucru demonstrat prin alocarea celor două procente din produsul intern brut.

În context, oficialul NATO a evidențiat faptul că, prin rolul și măsurile asumate în domeniul securității regionale, România poate fi considerată un pilon de stabilitate la Marea Neagră.


Secția Presă