Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 102


Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Statului Israel la București


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a avut luni, 3 aprilie, o întrevedere cu ambasadorul Statului Israel la București, Tamar Samash, la solicitarea acesteia.

Ministrul român al apărării a subliniat caracterul privilegiat al relațiilor bilaterale, bazate pe interese strategice convergente și valori comune. A exprimat convingerea că există un important potențial de intensificare a cooperării în domenii cum sunt pregătirea și instruirea forțelor, consolidarea dialogului strategic și colaborarea tehnico-militară.

Oficialul român a prezentat prioritățile de înzestrare ale forțelor armate române, în contextul alocării a doi la sută din PIB pentru apărare, cu evidențierea oportunităților de cooperare ce se deschid în acest context, inclusiv în domeniul tehnologiilor cu dublă utilizare, civil-militară.

Cele două părți au prezentat rezultatele pozitive obținute cu ocazia vizitei delegației M.Ap.N. în Israel, de la începutul lunii martie a.c., convenind asupra necesității implementării oportune a activităților prevăzute în Planul bilateral de cooperare și în Planul de cooperare tehnico-militară. În același timp, s-a discutat despre relansarea procesului de negociere între cele două ministere ale apărării a Acordului privind statutul forțelor.


Secția Presă