Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 105


Întâlnirea ministrului apărării cu ambasadorul Republicii Slovenia la București


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, l-a primit marți, 4 aprilie, la sediul MApN, pe Mihael Zupanèiè, ambasadorul Sloveniei la București.

În cadrul discuțiilor cu diplomatul sloven, ministrul apărării naționale a evidențiat importanța relansării dialogului politico-militar la nivel înalt între România și Slovenia, atât în plan bilateral, cât și în cadrul NATO și UE.

Mihael Zupanèiè a apreciat importanța cooperării militare practice la nivelul categoriilor de forțe armate, în cadrul organizațiilor regionale și în teatrele de operații. De asemenea, a reliefat nivelul bun al cooperării la nivelul centrelor de excelență ale NATO din cele două țări, respectiv Centrul HUMINT din România și Centrul pentru instruire montană din Slovenia.

În același timp, ministrul român a reiterat solicitarea ca partea slovenă să analizeze posibilitatea participării la operaționalizarea Brigăzii multinaționale de la Craiova.

Ambasadorul sloven a subliniat importanța pe care o acordă țara sa dezvoltării relațiilor de cooperare între forțele armate ale celor două țări și și-a manifestat interesul pentru identificarea de noi domenii pentru dezvoltarea cooperării militare, cum ar fi participarea la exercițiile multinaționale desfășurate pe teritoriul României.

La finalul întrevederii, oficialul român a transmis o invitație ministrului sloven al apărării, de a efectua o vizită oficială în România, în partea a doua a acestui an.


Secția Presă